Mitä on Crossfit?

MITÄ ON CROSSFIT?

LAAJA-ALAINEN VOIMA- JA KUNTO-OHJELMA

CrossFit® on laaja-alainen voima- ja kunto-ohjelma, joka perustuu korkealla intensiteetillä suoritettaviin vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin. CrossFit® harjoitukset ovat muokattavissa kaiken ikäisille ja kuntoisille ihmisille. Treeneissä yhdistellään esimerkiksi juoksua, soutua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, naruhyppelyä, kahvakuulaliikkeitä jne. Tämän tyylisen harjoittelun tavoitteena on kehittää tasaisesti urheilijan kaikkia kymmentä fyysistä ominaisuutta:nen.

Toiminnalliset liikkeet

CrossFit®-lajissa käytettävät toiminnalliset liikkeet ovat ihmiselle luonnollisia ja siitä syystä turvallisia. Toiminnallinen liike ei ole yksittäisen eristetyn lihaksen treenaamista vaan luonnollisten liikkeiden ja liikeratojen harjoittamista.

Korkea intensiteetti

Korkealla intensiteetillä taataan parhaat mahdolliset tulokset lyhimmässä mahdollisessa ajassa. Korkeasta intensiteetistä huolimatta harjoitukset soveltuvat silti kaikenikäsille ja –kuntoisille perusterveille ihmisille. Harjoitusten haastavuus on säädettävissä jokaiselle sopivaksi, olitpa huippu-urheilija, tavallinen perheen äiti tai liikkumista pitkän tauon jälkeen aloitteleva. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että määrättyä painoa voidaan keventää (myös nostaa) ja toistojen määrää vähentää tai lisätä tarpeen mukaan. Lisäksi vaikeimmille liikkeille on vaihtoehtoisia liikkeitä.

Vaihtelevuus

Vaihtelevuus on yksi lajin suola. Sama yksittäinen treeni saattaa toistua vain muutaman kerran vuodessa. Treeneissä käytettäviä liikkeitä, välineitä, kestoa, vastusta, toistojen määrää ja ympäristöä vaihdellaan jatkuvasti. Monipuoliset treenit valmistavat kehon ja mielen kaikenlaisiin arjen haasteisiin. Crossfit®-lajia suosivatkin ammattilaiset kuten poliisit, palomiehet ja ammattisotilaat, joiden työssä ihmisten henkiinjääminen voi olla kiinni fyysisestä suorituskyvystä mitä yllättävimmissä tilanteissa.

CROSSFIT KAUHAVA

SALIN SÄÄNNÖT

1

SAAVU AJOISSA PAIKALLE
Saapumalla ajoissa kunnioitat muita treenaajia ja valmentajaa, sillä harjoitusten aikataulu on suhteellisen tiukka.

2

VARAA AIKAA LÄMMITTELYLLE
Siten valmistat lihaksesi tulevaa treeniä varten ja vältyt lihasvaurioilta.

3

VALMENTAJA ON SINUA VARTEN
Kuuntele, toteuta ohjeita ja ota vastaan valmennusta. Tällä tavalla vältyt vammautumisilta ja saat parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta.

4

TULE ROHKEASTI JUTTELEMAAN
Jos et tiedä jotain, kysy valmentajalta. Jos haluat antaa palautetta, kerro rohkeasti mielipiteesi ja ehdotuksesi. Tällä tavalla pystyn parantamaan salin toimintaa entisestään.

5

KANNUSTA MUITA JA ILOITSE OMASTA JA MUIDEN ONNISTUMISESTA
Kannustus ja tsemppaus piristävät mukavasti treenaamista.

6

JOKAINEN TREENAA OMALLA TASOLLAAN
Älä vertaa omia tuloksiasi liikaa toisten omiin. Pyri siihen, että teet asiat päivä päivältä paremmin.

7

PIDÄ TREENIVÄLINEISTÄ HUOLTA
Älä pudottele tyhjiä levytankoja tai kahvakuulia lattialle. Poikkeuksena tilanne, jossa estät oman loukkaantumisesi. Palauta välineet omille paikoilleen.

8

NAUTI JA PIDÄ HAUSKAA
Vaikka treenaat kovaa, älä ota sitä liian vakavasti. Muista myös levon merkitys.

CROSSFIT KAUHAVA TIEDOTTAA

Viikon 38 ja 39 lähtöajat

– Maanantaina 19.9. normaalit lähtöt

– Tiistaina 20.9. vain aamulla ohjattu lähtö

– Keskiviikko 21.9. vain ohjatut iltalähdöt

– Torstai 22.9. –  maanantai 26.9. ei ohjattuja lähtöjä

– Tiistai 27.9. vain ohjatut iltalähdöt.

WODit tulee WODconnectiin.